“Ze namen de moeite om mij te leren kennen, terwijl er nog geen zicht was op een opdracht.”

Edwin was eigenlijk helemaal niet op zoek naar een nieuwe uitdaging. Toch werd zijn nieuwsgierigheid gewekt door een vacature die voorbijkwam. Nadat hij door een externe partij in contact werd gebracht met TeamGroup is het balletje gaan rollen. “Met Björn sprak ik over wensen en ambities, maar er is met geen woord gerept over een mogelijke opdracht.” Inmiddels is Edwin een half jaar in dienst bij TeamGroup en maakte hij de switch van particulier naar de zakelijke markt. Tijd om met hem in gesprek te gaan over zijn ervaringen.

Kun je ons wat meer vertellen over je ervaringen met TeamGroup?
“Zeker. Ik ben in de zomer van 2020 in contact gebracht met Björn. Dat was direct een hele andere ervaring. Positief. Laat ik dat vooropstellen. We hebben het tijdens de eerste, telefonische gesprekken vooral gehad over mijn wensen en ambities. Anders dan andere detacheerders heeft Björn met geen woord gesproken over een functie waar hij mij voor weg wilde zetten. Sterker nog: die functie was er nog niet eens. Hij wilde mij leren kennen. Weten hoe ik mijn toekomst zag. Wat ik nog graag wilde bereiken. Kortom: fijne, open gesprekken die ons beiden veel goede energie gaven.”

“Om eerlijk te zijn, was ik helemaal niet op zoek naar een nieuwe werkgever. Ik had het naar mijn zin bij ABN AMRO, maar wilde na ruim 22 jaar in particuliere bankzaken wel heel graag de switch maken naar de zakelijke markt. Dat bleek intern nog niet zo makkelijk te zijn. Na de gesprekken met Björn bedacht ik wel dat detachering mij de mogelijkheid zou kunnen bieden om verschillende opdrachten uit te voeren. Zij kennen immers mensen en wegen die voor mij onbekend zijn. Dat bleek ook het geval te zijn. TeamGroup maakte het mogelijk dat ik bij Rabobank op gesprek mocht komen, zonder de benodigde ervaring.”

En?
“Ik werd aangenomen voor de opdracht! Sinds september 2020 ben ik specialist inkomensverklaring. Nog steeds werken met cijfertjes, maar wel een heel andere tak van sport. Ik vind het superleuk. En jammer dat de opdracht op 31 maart afloopt. Al weet ik dat door het dienstverband bij TeamGroup er snel weer een andere uitdagende opdracht binnen het zakelijke segment zal volgen.”

Wel bijzonder om te starten in Coronatijd?
“Dat was het zeker. Om eerlijk te zijn vond ik het begin best moeizaam. Een nieuw werkveld, nieuw team en ook nog eens een flinke afstand. Letterlijk en figuurlijk. Met bijna 2 uur reistijd, ben ik blij dat ik niet dagelijks naar kantoor hoef. Toch maakt het overleg en sparren ook lastiger. Je moet echt actief een collega benaderen. Dat voelt dan soms toch als storen, terwijl het naast de koffieautomaat ‘gewoon een snelle vraag’ is. Geen klaagzang hoor, want het wordt met de tijd beter.”

Heb je inspraak in een nieuwe opdracht?
“Gelukkig wel! Onlangs heb ik een goed gesprek gehad met Dave, Björn en Taco, waarbij hij al aangaf op zoek te gaan naar opdrachten binnen de zakelijke markt. Dat is fijn om te horen. Ze zouden mij, gezien mijn kennis en ervaring, makkelijker en sneller kunnen plaatsen binnen een opdracht in de particuliere hoek. Zij stimuleren juist mijn ontwikkeling in de zakelijke markt. Dat is een hele fijne, bemoedigende gedachte.

Dat ik daarnaast ook inspraak heb in het soort opdracht vind ik best een luxe. Zij zoeken binnen hun netwerk naar opdrachten en leggen die vervolgens aan mij voor. Ik zou me voor kunnen stellen dat ik niet tot het oneindige kritisch mag zijn, maar dat ik niet direct ‘ja’ hoef te zeggen tegen een opdracht waar ik niet warm van word, vind ik prettig.”

Hoe zie je de toekomst?
“Positief. Ik ga voor een duurzame samenwerking met TeamGroup. Zij bieden naast zekerheid en leuke opdrachten ook fijne collega’s. Al hebben we nog niet écht contact kunnen hebben door Corona. Ik kijk er naar uit om mijn collega’s te ontmoeten. Daarnaast zou ik nog graag mijn professionele horizon willen verbreden, door kennis en ervaring op te doen bij verschillende bedrijven. Mijn ultieme doel? Financieel specialist worden, zakelijk financieringsspecialist of zakelijk accountmanager. Daar werk ik momenteel hard aan door opleiding en praktijkervaring te combineren!”

Je kunt aan de slag bij:

Telefoon: 030-20 70 110
Email: info@team-group.nl
KvK: 72043458

Meer weten?

030-20 70 110

Stuur een email

info@team-group.nl
Contact
030 – 22 70 110